Raak me niet aan!

Noli me tangere

  • Auteur: José Rizal
  • SKU: 9789082827149
  • Verschenen: 12-06-2019
  • Leverbaar: Direct
  • Levertijd (NL): Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: Zachte kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: Arpenco
  • Aantal pagina's: 408
€ 29,50

Omschrijving

Dé grote Filipijnse roman over de wrede onderdrukking onder Spaanse heerschappij. Fel-realistisch, vol humor en sarcasme.
Maar ook een tragische liefdesgeschiedenis en wanhopig politiek statement.

Raak me niet aan! – Noli me tángere van José Rizal is dé grote roman van de Filipijnen.
Een fel-realistische beschrijving van het leven in de Filipijnen onder de Spaanse heerschappij, in een tijd van misbruik, hebzucht, wrede onderdrukking, martelingen en executies.
Maar tegelijkertijd ook een spannende historische roman, een tragische liefdesgeschiedenis en een wanhopig politiek statement – vol sarcasme en humor.
Door de sarcastische wijze waarop de immorele priesters en machthebbers belachelijk worden gemaakt, groeide het boek uit tot een sterk wapen in de strijd tegen de Spaanse tirannie.
De wraak van de priesters – de veroordeling en executie van José Rizal – versnelde de val van de Spaanse kolonisator.
In de woorden van José Rizal zelf:
'De roman gaat over veel zaken die tot nu toe nooit zijn aangeraakt. …
Ik heb geschreven over de sociale omstandigheden in de Filipijnen en over het leven van de Filipino's. Ik heb de waarheid verteld over onze overtuigingen, onze hoop, onze verlangens, onze klachten en onze zorgen. Ik heb geprobeerd om het verschil te laten zien tussen echte religie en de hypocrisie die ons onder die mantel heeft verarmd en mishandeld. … Ik heb niet gehuild over onze tegenslagen, maar er juist om gelachen. Niemand wil een boek vol tranen lezen, en bovendien is lachen het beste middel om verdriet te verbergen.
De gebeurtenissen die ik heb beschreven zijn allemaal waar en ook daadwerkelijk voorgekomen.'

NBD Biblion
Recensie door NBD Biblion

Vertaling van een belangrijke Filipijnse roman uit 1887.
Het is een kleur- en bloemrijk geschreven verhaal met vele verwikkelingen over de tragisch aflopende liefde tussen een goed opgeleide Filipino uit de betere kringen en zijn Filipijnse jeugdliefde. Maar het is vooral een aanklacht tegen het wrede Spaanse, katholieke koloniale bewind en een pleidooi voor het behoud van de Filipijnse cultuur en voor meer onafhankelijkheid.
Boeiende, nog steeds zeer leesbare roman.
De revolutie
De revolutie

Een aangrijpende en spannende roman over het verzet tegen de wrede kolonisator van de Filipijnen. Hoever ga je als... € 37,50

De revolutie
De revolutie

Een aangrijpende en spannende roman over het verzet tegen de wrede kolonisator van de Filipijnen. Hoever ga je als... € 25,00

Raak me niet aan!
Raak me niet aan!

Dé grote Filipijnse roman over de wrede onderdrukking onder Spaanse heerschappij. Fel-realistisch, met humor en... € 45,00

Bundel Raak me niet aan! en De revolutie
Bundel Raak me niet aan! en De revolutie

Aangrijpende en spannende romans over het verzet tegen de wrede Spaanse kolonisator van de Filipijnen. Hoe ver ga... € 45,00